Τρίτη 25 Μαΐου 2021

2ο Γυμνάσιο Κιλκίς – Πειραματικό (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ)

 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς – Πειραματικό

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Όπως  ήδη γνωρίζετε, από τη νέα σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς θα λειτουργήσει ως Πειραματικό, όπως αντίστοιχα και το 2ο ΓΕΛ με το οποίο είναι συνδεδεμένο. Με αυτό τον τρόπο το σχολείο μας εντάσσεται στο δίκτυο των Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων της χώρας που αριθμεί 112 σχολεία της Α/θμιας και  Β/μιας εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καθώς τα σχολεία αυτά προωθούν την  εφαρμογή  εκπαιδευτικών καινοτομιών σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους φορείς. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις στο χώρο. 

Τα Πειραματικά σχολεία ακολουθούν τα Ωρολόγια και Αναλυτικά προγράμματα των λοιπών σχολείων δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και προσεγγίσεων στη διδασκαλία. Ταυτόχρονα, οι μαθητές που το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και άλλες δραστηριότητες, αυξάνοντας τις  γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητές τους, μέσα από τη δημιουργία ομίλων και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων.

Στην πράξη, οι φετινοί μαθητές της Γ΄ τάξης έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν αυτοδίκαια στο συνδεδεμένο 2ο ΓΕΛ  χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία και χωροταξικούς περιορισμούς. Οι φετινοί μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης,  την επόμενη σχολική χρονιά συνεχίζουν ως μαθητές πειραματικού και αποφοιτούν ως τέτοιοι, ενώ οι μαθητές της επόμενης (2021-2022) Α΄ τάξης εγγράφονται με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σχετικά, από αναρμόδιους φορείς εντάσσεται στο χώρο των φημών και της μη έγκυρης πληροφόρησης. Σε κάθε περίπτωση και για κάθε νεότερο θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.


Κιλκίς,  25-5-2021

Ο Διευθυντής

Αλέξανδρος Ταμουτσίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου