Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς - Αγιασμός

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για όλες και όλους.

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:15΄π.μ., στον χώρο της αυλής του σχολείου, με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Κατά την ημέρα του αγιασμού  η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει ως εξής :

  • Α΄ τάξη   : 08.30΄π.μ 

  • Β΄ τάξη   : 08.45΄π.μ. 

  • Γ΄τάξη    : 09.00΄π.μ 

Παρακαλούνται οι μαθητές να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου από την κύρια είσοδο του σχολείου παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά ο έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών : 

Οι μαθητές θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/09/21.

  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

  • Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν νοσήσει μπορούν να αποστείλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση 2gymkilk@gmail.com τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

  • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου εσωτερικούς και εξωτερικούς.

 

Οι μαθητές θα παραλάβουν και όλα τα βιβλία τους συσκευασμένα σε σακούλες

 

Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης:  11:00 π.μ.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου