Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αποτελέσματα κλήρωσης

 Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την κάλυψη των κενών θέσεων για τις τάξεις Β' & Γ'.




Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Βιβλία 2024-2025

 ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Παρακαλούμε για την καταμέτρηση και ταυτοποίηση των βιβλίων και να μας ενημερώσετε το συντομότερο για τυχόν ελλείψεις ή πλεονάσματα


Α' ΤΑΞΗ                          Β' ΤΑΞΗ                      Γ' ΤΑΞΗ


Σημ:  Οι μαθητές της Α' πήραν τα μισά βιβλία σήμερα 11-09 και αύριο 12-09 θα παραλάβουν τα υπόλοιπα μισά

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Προκύρηξη θέσεων Β' και Γ' Γυμνασίου

   2o Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.) του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την με αρ. 1/9-09-2024  πράξη του

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

για συμπλήρωση του αριθμού των μαθητών τις παρακάτω θέσεις:

Β’ Γυμνασίου: α. μία (1) θέση μαθητή

                          β.  μία (1) θέση μαθήτριας, σύνολο δύο (2) θέσεις.

Γ’ Γυμνασίου: α. μία (1) θέση μαθητή

Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές/τριες της Π.Ε. Κιλκίς ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Οι γονείς-κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών δύνανται να καταθέσουν αίτηση ( αίτηση καταθέτουν και οι 2 γονείς με προσωπική παρουσία ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου)  για εισαγωγή στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς από τη Δευτέρα 9-09-2024 μέχρι την Παρασκευή 13-09-2024 και ώρα 11:00 π.μ. στη σχολική μονάδα.

Η πλήρωση των κενών θέσεων θα καλυφθεί με κλήρωση εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κενών θέσεων. Η κλήρωση θα διενεργηθεί την Παρασκευή 13-09-2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς από τριμελή επιτροπή κλήρωσης αποτελούμενη από τους Διευθυντές των Πειραματικών σχολείων, και τον Υποδιευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς παρουσία εκπροσώπου του Σ.Γ.Κ. και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες.

Αν ο αριθμός των υποψηφίων είναι μικρότερος ή ίσος με τον αριθμό των κενών θέσεων, το ΕΠΕΣ αποφασίζει την εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων χωρίς διενέργεια κλήρωσης.

Σημ.:  Το 80% των προκηρυσσομένων θέσεων  πληρώνεται από τη Γενική κατηγορία με ισοκατανομή ανά φύλλο ενώ το 20% από την Ειδική κατηγορία (δίδυμα, αδέλφια μαθητών που φοιτούν στα Πειραματικά, τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο 23410 22682 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@2gym-kilkis.kil.sch.gr

Από το ΕΠ.Ε.Σ του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς



Αγιασμός 2024 - 2025

 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

                                                                                                                                         Κιλκίς, 9-9-2024

Αξιότιμοι

γονείς- κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς


Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε ότι:

  • Ο αγιασμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:30 π.μ. και στη συνέχεια θα γίνει η διανομή των βιβλίων.

  • τα βιβλία έχουν ήδη παραληφθεί και συσκευάζονται. Θα υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε όπου ο αριθμός είναι μεγάλος (π.χ α΄τάξη) να παραληφθούν σε δύο δόσεις (Τετάρτη και Πέμπτη) .

  • έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες για την καλύτερη προετοιμασία του σχολείου ενόψει και της έναρξης του σχολικού έτους

  Για θέματα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του σχολείου όπου αναρτώνται χρήσιμες ανακοινώσεις. Για οποιοδήποτε άλλο θέμα επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλ 2341022682 ή με email. Σας υπενθυμίζουμε ότι πολλές εργασίες διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών.

Σας επισυνάπτουμε τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου για ενημέρωση σας με την επισήμανση ότι ο Κανονισμός αυτός θα επικαιροποιηθεί σε συνεργασία με το Σ.Γ.Κ. και το μαθητικό συμβούλιο το συντομότερο.


Κανονισμός Λειτουργίας


Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ σχολείου και γονέων/κηδεμόνων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου. Ειδικότερα θέματα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε στις συναντήσεις που προγραμματίζονται.


Καλή σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης





Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Η ιστορία του σχολείου μας, ιστορία της πόλης μας

 Η σχολική χρονιά ακόμα δεν ξεκίνησε, συνεχίζονται όμως οι βραβεύσεις από την περσινή σχολική χρονιά.

Η ταινία "Η ιστορία του σχολείου μας, ιστορία της πόλης μας" που γυρίστηκε στα πλαίσια της λειτουργίας των ομίλων "Ψηφιακοί περίπατοι στην Ιστορία ΙΙ" του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς βραβεύτηκαν με το 3ο βραβείο στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας,Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘΑ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδoς (EBE)


Συγχαρητήρια στους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και του Πειραματικού Λυκείου που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας.